skip to Main Content

Begijnenstraat 170, 9100 Sint-Niklaas | 03 777 48 37 | Patrick.goris@telenet.be

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie met specifieke aandacht voor aanvullende onderzoeks- en behandeltechnieken binnen de articulaire, neurogene en musculaire functiestoornissen, inclusief de manipulaties. Hierbij wordt ook het klinisch redeneren verder uitgediept.

Manuele therapie
McKenzie

McKenzie

McKenzie is een specifieke benadering voor patiënten met rug- en nekklachten. Hierbij kunnen de patiënten met mechanische klachten ondergebracht worden in bepaalde categorieën met bijhorend behandelplan. De behandeling is gebaseerd op herhaalde bewegingen (www.mckenzieinstitute.org).

Dry Needling

Dry Needling is een nieuwe techniek binnen de myofasciale therapie. Bij deze techniek wordt met een naald, zonder vloeistof, het triggerpunt in de spier aangeprikt. Een triggerpunt is een ‘knoop’ in een spier waarbij bepaalde spiervezels niet meer uit hun contractie kunnen komen. Dit geeft de patiënt een gespannen gevoel. Dry Needling werkt niet op de ‘energie’ in het lichaam maar specifiek op de spier (www.bmst.be).

Dryneedling
Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie wordt gebruikt ter behandeling van zwelling, zware of vermoeide benen, spataders,…  De behandeling kan bestaan uit manuele lymfedrainage, pressotherapie, zwachtelen, oefeningen,…(www.oedema.be).

LPG – Endermologie

LPG

Relaxatie en behandeling van hyperventilatie

In onze hectische maatschappij worden steeds meer lichamelijke klachten veroorzaakt door stress.  Hyperventilatie is daar een voorbeeld van.  In de behandeling daarvan kan kinesitherapie met educatie, ademhalingsoefeningen en relaxatie een rol spelen.

Tinnitus

Tinnitus of oorsuizen is de gewaarwording van een betekenisloos geluid in het oor of het hoofd, zonder de aanwezigheid van een geluidsbron in de omgeving. Tinnitus kan variëren van piep-, sis-, fluit-, brom- of ruistonen in één of beide oren. Deze waarneming kan gepaard gaan met een ooraandoening, maar meestal is deze klacht gerelateerd aan gehoorschade door lawaaiblootstelling, nek- of kaakaandoeningen en de aanwezigheid van stress. Kinesitherapie is één van de disciplines die tinnitus mee kan behandelen. Samen onderzoeken wij uw klacht, geven wij duidelijke informatie over deze aandoening en de aanpak hiervan, behandelen wij de nek en/of de kaak en helpen wij bij stress-begeleiding. Al deze zaken kunnen bijdragen tot een vermindering van uw tinnitusklachten.

Tinnitus
Respiratoire therapie

Respiratoire kinesitherapie

Autogene drainage is een vorm van respiratoire kine waarbij de patiënt leert aan de hand van ademhalingsoefeningen zijn eigen longen te draineren.  Bij baby’s en jonge kinderen wordt een geassisteerde autogene drainage toegepast.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Rond de 30e zwangerschapsweek kan men starten met prenatale kine.  In 3 à 4 sessies worden uitleg, tips en oefeningen meegegeven.

Vanaf 6 weken na de bevalling kan je starten met postnatale oefeningen.  Hierbij wordt een half uur individueel oefeningen gegeven.  Nadien is er de mogelijkheid om in de oefenzaal verder aan de conditie te werken.

Postnatale therapie

Bekkenbodemreëducatie

Bij de bekkenbodemreëducatie worden zowel jonge als oudere patiënten, vrouw als man begeleid. Dit kan gaan van problemen met de blaas of de stoelgang, zoals verlies van urine of constipatie van de stoelgang. De dagelijkse thuisoefeningen, zijn een aanvullende therapie bij de wekelijkse sessie met oefeningen en tips.

Back To Top